• 31-316-253-512
  • info@es862.nl

Het ponton

Het restaurant

In ons restaurant kunt u hoofdzakelijk borrelen, lunchen en dineren. We zijn dus niet alleen een dag zaak maar ook kunt u komen genieten van een aantal heerlijke gangen. Onze À la carte kaart bestaat uit verschillende vis en vlees gerechten, uiteraard wordt er ook aan de vegetariër gedacht. Deze gerechten wisselen af per seizoen waar wij op in spelen. We hebben een Frans/Nederlandse keuken met internationale tinten. Alles word vers bereid en gecreëerd met eigen recepten. Onze chef-kok Jasper stelt met veel plezier de lekkerste gerechten voor u samen en serveert dit graag uit met zijn collega Meranda. Onze gastvrouw Mireille verzorgd de bediening samen met de rest van ons vriendelijk bedienend personeel. Graag voorzien zij samen met de keuken u van een fijne dag en service.

Het terras

Ook kunt u plaatsnemen op ons sfeervolle rijnterras wanneer het weer dit toelaat. Lekker genieten van de zon, heerlijk relaxen in onze lounge banken met een prachtig uitzicht op de voorbij komende schepen.Borrelen met eventueel een hapje is mogelijk, maar ook kunt u uitgebreid dineren in de zomerse buitenlucht. Alles is mogelijk bij Eterij & Schenkerij 862! We hopen u snel eens te treffen op onze unieke locatie!

Een stukje geschiedenis over het ponton van Eterij & Schenkerij 862

Eterij & Schenkerij is gevestigd in Tolkamer, een kleine plaats met 2.440 inwoners. De naam van het dorp komt uit de tijd dat daar schippers die vracht vervoerden van Duitsland naar Nederland tol moesten betalen, de zogenaamde tol-kamer. Na 2 januari 1993 was het voor schippers niet meer nodig om bij het passeren van de grens het douanekantoor te bezoeken, dit was één van de redenen dat zij niet meer in Tolkamer aanlegden. Voor 1993 waren er 13 cafés in Tolkamer, hierna waren er nog maar slechts 5 over. In die tijd was het ponton van Eterij & Schenkerij nog een bunkersation genaamd: Calpam. De Calpam bevoorraadde onder anderen de schepen van gas en smeerolie, drinkwater en materialen. In 2016 is dit ponton veranderd in een restaurant.

Hoe is de naam Eterij & Schenkerij 862 tot stand gekomen

‘Eterij & Schenkerij’ komt af van het plaatsje Schenkenschanz wat aan de andere kant van de Rijn ligt, tegenover het ponton.
Schenkenschanz is een kerkdorp in de Duitse gemeente Kleef in de deelstaat Noordrijn-Westfalen met ongeveer 120 inwoners.
De Rijn is met 1233 kilometer een van de langere rivieren van Europa.
Eterij & Schenkerij 862 ligt op de kilometer aanduiding 862 en dat is waar 862 vandaan komt in de naam.

Handig om te weten

  • Gratis wifi
  • Gratis parkeren op onze dichtbij zijnde parkeerplekken
  • Betalen met pinpas of contant, geen creditcard
  • Schepen kunnen aanleggen tegen betaling